بخش قرآن های نفیس:
در این بخش قرآنهای نفیس منسوب به سده نخست هـ.ق تا سده 13 هـ.ق (دوره قاجار) وجود دارد که قرآنهای منسوب به حضرت علی(ع) و امام حسین(ع) قدیمی ترین قرآنهای این موزه هستند که به خط کوفی نگاشته شده اند. قرآنهای دیگر به خط نسخ و محقق با قلم زر و تذهیبهای نفیس به نمایش گذاشته شده است.
بخش نگارگری و کتابت:
در این بخش کتابهای خطی از دیوان اشعار، ادعیـه، نجـوم، مرقع و... وجود دارد. نگارگریهای زیرلاکی و بر روی چوب، جلدهای چرمی و نگارههای مختلف چون شاهنامه و نقاشی قهوهخانهای وجود دارد.
بخش سفال و شیشه:
این بخش موزه سفالهای با پوشش گلی و لعاب رنگارنگ معروف به سبک نیشابور (سدههای 5-3 هـ.ق) سفالهای کنده زیرلعاب (سده های 4-7 هـ.ق)، سفالهای زرینفام (سده های 4-9 هـ.ق) سفالهای مینایی (سده های 6-7 هـ.ق) و سفالهای نقاشی زیرلعاب شامل سـبک فیروزه قلم مشکی و یا سبک سلطانآباد (سدههای 7-8 هـ.ق) وجود دارد. در این بخش آثار شیشهای به طور گزیده وجود دارد.
بخش فرش و منسوجات:
در این بخش قالیهای با طرحهای معمول در خراسان جنوبی وجود دارد، همچنین منسوجات نادری از دوره صفوی و قاجار وجود دارد که نمونههای پوشش و نساجی آن دورهها هستند. یک نمونه پیراهن طلسم نیز از نمونههای منحصر به فرد این موزه است.
بخش فلز:
این بخش دارای تنوع هنر فلزکاری دوره اسلامی است و اشیائی چون سینی، تنگ، شمعدان که در زندگی روزمره بودند و اشیاء علمی چون اسطرلاب و کره فلکی، اشیاء فلزی جنگافزار مانند شمشیر زره، کلاه خود و... موضوعات دیگر وجود دارد. این اشیاء به شیوههای مختلف قالبگیری، ریختهگری، چکشکاری و مشبککاری و... ساخته شدهاند. سکههای دورههای مختلف اسلامی و زیورآلات اسلامی در این بخش قرار میگیرد.
بخش چوب:
این بخش شامل اشیاء چوبی از جمله درهای مختلف با شیوههای منبـتکاری، نقاشی زیرلاکی و اشیاء ظریف مانند جعبههایی با تزئینات عاج و منبت و قلمدانهای نقاشی شده است.
|