بخش قرآن های نفیس:
در این بخش قرآن های نفیس منسوب به سده نخست هـ .ق تا سده 13 هجری قمری (دوره قاجار) وجود دارد که قرآن های منسوب به حضرت علی(ع) و امام حسین(ع) قدیمی ترین قرآن های این موزه هستند که به خط کوفی نگاشته شده اند. قرآن های دیگر به خط نسخ و محقق با قلم زر و تذهیب های نفیس به نمایش گذاشته شده است.
بخش نگارگری و کتابت:
در این بخش کتاب های خطی از دیوان اشعار، ادعیـه، نجـوم، مرقع و... وجود دارد. نگارگری های زیرلاکی و بر روی چوب، جلدهای چرمی و نگاره های مختلف چون شاهنامه و نقاشی قهوه خانه ای وجود دارد.
بخش سفال و شیشه:
این بخش موزه سفال های با پوشش گلی و لعاب رنگارنگ معروف به سبک نیشابور (سده های 5-3 هـ .ق) سفال های کنده زیرلعاب (سده های 4-7 هـ .ق)، سفال های زرین فام (سده های 4-9 هـ .ق) سفال های مینایی (سده های 6-7 هـ .ق) و سفال های نقاشی زیرلعاب شامل سـبک فیروزه قلم مشکی و یا سبک سلطان آباد (سده های 7-8 هـ .ق) وجود دارد. در این بخش آثار شیشه ای به طور گزیده وجود دارد.
بخش فرش و منسوجات:
در این بخش قالی های با طرح های معمول در خراسان جنوبی وجود دارد، همچنین منسوجات نادری از دوره صفوی و قاجار وجود دارد که نمونه های پوشش و نساجی آن دوره ها هستند. یک نمونه پیراهن طلسم نیز از نمونه های منحصر به فرد این موزه است.
بخش فلز:
این بخش دارای تنوع هنر فلزکاری دوره اسلامی است و اشیائی چون سینی، تنگ، شمعدان که در زندگی روزمره بودند و اشیاء علمی چون اسطرلاب و کره فلکی، اشیاء فلزی جنگ افزار مانند شمشیر زره، کلاه خود و... موضوعات دیگر وجود دارد. این اشیاء به شیوه های مختلف قالب گیری، ریخته گری، چکش کاری و مشبک کاری و... ساخته شده اند. سکه های دوره های مختلف اسلامی و زیورآلات اسلامی در این بخش قرار می گیرد.
بخش چوب:
این بخش شامل اشیاء چوبی از جمله درهای مختلف با شیوه های منبـت کاری، نقاشی زیر لاکی و اشیاء ظریف مانند جعبه هایی با تزئینات عاج و منبت و قلمدان های نقاشی شده است.
|